Акторська майстерність (Томашпольська Л.І.)

Акторська майстерність (Томашпольська Л.І.)


Про гурток

Заняття в гуртку - крута можливість  для старту кожної дитини у світ театру, телебачення та кіно. Курс  з акторської майстерності допомагає розкрити природні таланти та навички вихованців гуртка, дає ґрунтовну базу та якісну підготовку за різними напрямками акторської майстерності. Під час навчання проходять зйомки, майстер-класи, тематичні заходи, завдяки яким вихованці - юні актори - краще пізнають акторську професію і мають змогу обрати свій напрям в творчій професії для подальшого розвитку. Вихованці поглиблено вивчають акторські техніки, проникають в методики перевтілення і роботи над роллю, дізнаються секрети відомих, талановитих акторів. Програма з акторської майстерності дозволяє всім дітям отримати повноцінні теоретичні знання і достатню кількість практичних занять.

Для дітей віком

13-21 років


Викладач

Томашпольська Людмила Іванівна

Освіта: вища (режисерська), аспірантура (театрознавство), заслужена діячка мистецтв України.

Викладає:

  •  Акторська майстерність, робота на сцені та перед камерою;
  • Основи телевізійної журналістики та репортерської майстерності;
  • Теорію та практичні навички журналіста-репортера телевізійних новин та спецрепортажів;
  • Основи та практичні навички журналіста-репортера у військовий час.

Контакти: (095) 747 83 53, (063) 988 59 03

Електронна пошта:  tomashpolska@ukr.net


Програма

Розділ 1

Історія світового, українського театру та драматургії. Тренування уваги, акторської спостережливості, фантазії. Органічна сценічна увага. Звільнення м’язів і подолання м’язових затискувань. Тренінг із оволодіння елементами сценічної дії, розвиток запам’ятовування фізичних дій, дія з уявними предметами. Імпровізація – розвиток здібностей.

Розділ 2

Робота з голосом та дикцією. Артикуляційна гімнастика. Розвиток дихання та голосу. Робота над дикцією. Пластична образність, етюди, вправи. Робота з уявним простором. Етюдна робота. Тіло актора як інструмент, матеріал та творець уявного простору. Особливості взаємодії актора з глядачем.

Розділ 3

Робота зі сценічним та екранним матеріалом. Вибір уривку з п’єси, короткометражного фільму тощо. Обговорення, розподіл ролей, читка. Деталізація характеристик кожного персонажу. Створення письмового опису персонажу.

Розділ  4

Робота з текстом. Вичитування тексту. Наголоси, правильна вимова, емоційні паузи. Будування словесної емоційної партитури ролі. Створення атмосфери ролі, епізоду. Обговорення персонажу та його взаємодії з іншими. Будування мізансцен, парна та групова взаємодія персонажів в епізоді фільму та  вистави.

  Розділ  5

Репетиції. Планування репетицій. Узгодження всіх  складових вистави та аудіовізуального твору (світло, звук, декорації, костюми, реквізит, камера, кадровка, локація). Практична частина. Репетиції згідно з планом від епізодів до генеральних прогонів.

Розділ  6

Участь у  конкурсах. Екскурсії, прем’єри фільмів, вистави, свята, концерти.

Навички:

  • Уміння діяти з уявними предметами, вміти керувати своїм дихання у процесі мовлення
  • Володіти комплексом вправ на тренування правильного звукоутворення
  • Координувати свої рухи, управляти м’язами
  • Працювати над роллю
  • Практика в аудіовізуальних видах мистецтва: кіно та телебачення, на сценічному майданчику.
  • Створення власних постановок, фільмів.
  • Навички виступати перед великою аудиторією, позбутися власних страхів та комплексів, що стане дуже корисним в майбутньому.


Заходи

В гуртку заняття відбуваються в ігровій формі. Поспішай  в нашу дружню команду, тут ти навчишся концентруватися, імпровізувати, взаємодіяти з однолітками та педагогами, покращиш дикцію, оволодієш мистецтвом бути достовірним, яскравим, незабутнім. А ще – розпочнеш реалізовувати свою творчу мрію стати актором.