ІНСТАфото/курс для початківців/(Совяк-Круковська Т. О.)

ІНСТАфото/курс для початківців/(Совяк-Круковська Т. О.)


Про гурток

Це практичний курс для початківців, які мріють створювати  фото та самостійно їх оформлювати. Сучасний погляд на створення та розміщення світлин  у соцмережах. Для вас теоретичні та практичні заняття, поради від профі, участь у фестивалях та конкурсах тощо.

Для дітей віком

11-15 років


Викладач

Совяк-Круковська Тетяна Олександрівна

ОСВІТА вища. Режисер телебачення. ВИКЛАДАЄ фотокурс для початківців зі створення та обробки фотографії ТЕЛЕФОН (044) 2932985 lasartv@gmail.com


Програма

Модуль 1. Фотографія. Загальні характеристики і властивості кольору. Чорно-біле фото. Значення фотографії та її застосування в науці, техніці й суспільстві. Знайомство з цифровою технікою та їх основними характеристиками. Види передачі зображення. Система збереження інформації. Вибіркове видалення знімків.

Практична частина. Фотографування. Зйомка із пріоритетом різних параметрів.

Модуль 2. Основи композиції.  Поняття композиції у фотографії.  Розміщення предметів. Відповідність змісту і назви фотографії.

Практична частина. Застосування вивчених правил композиції у фотографіях. Творче завдання на внутрішньо кадрову будову знімку: вибір теми, продумування будови кадру, вибір точки зйомки, кадрування, розміщення предметів зйомки тощо. Творчий задум та його вирішення.

Модуль 3. Основні поняття фотозйомки.  Основні параметри зйомки. Види зйомок (макро-, мікро- і стереозйомки, панорама тощо). Особливості фотографування в різних умовах.

Практична частина. Зйомка різних сюжетів (портретів і автопортретів, спортивних змагань і вечірніх краєвидів, пейзажів, натюрмортів і панорам). Нічна та вечірня фотозйомка пейзажна фотографія

Модуль 4. Жанри фотографії.  Поняття жанру у фотомистецтві. Різноманітність жанрів. Особливості зйомки: репортажу, пейзажу, натюрморту, портрету/автопортрету, спортивних змагань, пам’яток архітектури тощо. Анімалістична зйомка.

Практична частина. Робота в стилі моньєрізм (дублювання робіт фотомайстрів). Індивідуальне завдання з подальшою презентацією. Практичне фотографування в окремих жанрах.  Зйомка міського пейзажу та природи. Зйомка архітектурних об’єктів. Зйомка натюрморту. Створення художніх фотографій за обраним жанром.


Заходи