Пішохідний туризм (Лисенко Н.І.)

Пішохідний туризм (Лисенко Н.І.)


Про гурток

Гурток пішохідного туризму – це спільнота дітей та підлітків, що мріють про подорожі, про здобуття навичок комфортного існування в умовах дикої природи. Потрібно розуміти, що іноді буває зовсім не легко: треба довго кудись йти з рюкзаком за плечима, іноді під дощем чи навіть снігом, а наприкінці такого стомлюючого дня ще й збирати дрова, ставити намети та готувати їжу на багатті. Але ж нагородою за це є купа нового досвіду, вражень, щасливих спогадів та спілкування із друзями.

Для дітей віком

10-21 років


Викладач

Лисенко Наталія Ігорівна

освіта вища, керівник гуртку, інструктор з дитячого туризму 0939769967


Програма

Під час занять вихованці вивчають:

  • основи топографії та спортивного орієнтування;
  • техніка роботи із професійним туристичним спорядженням (в'язання туристичних вузлів, встановлення наметів та інше);
  • типи та методи розпалювання вогнища, приготування їжі на багатті, складання походного меню ( склад, калорійність, вага);
  • основи першої долікарняної допомоги;
а також багато іншої інформації та навичок, які стануть в нагоді під час наших походів, наметових таборів, інші заходів, та й в житті загалом)


Заходи

Участь в організації та проведенні міських свят “День туризму”, “День Землі”, “Масляна туристська”, фестивалю “Перехрестя”; участь у змаганнях зі скелелазіння, спортивного орієнтування, техніки пішохідного туризму; категорійні туристські подорожі по Україні. Канікули – походи (Карпати, Тернопільщина, Волинь, Букринській півострів, Кінбурнська коса, печера Атлантида, байдарочні походи та інше)